About Taste of Persia
(Traditional Persian Restaurant)

Het Perzische Rijk is de naam die wordt gebruikt voor het uitgebreide rijk dat in het Midden-Oosten lag, met als kern het huidige Iran (vroger bekend als perzië). Waarover een aanatal Iraanse vorstenhuizen hebben geregeerd. De belangrijkste residenties van de heersers waren Babylon, Susa, Persepolis en Ctesiphon. Het vroegst bekende koninkrijk in het huidige Iran was het Elamitische Rijk, dat door het Meden Rijk werd opgevolgd. Het Rijk van de Achaemeniden onder Cyrus de Grote wordt gewoonlijk als het eerste rijk genoemd, dat als Perzisch kan worden bestempeld. Het nieuw perzisch rijk van de Sassaniden was het tweede en laatste perzisch rijk. Hierna veroverden de Arabieren perzië.

De naam perzië werd gebruikt tot 1935 door het Westen om de natie Iran , een deel van de bevolking , of het oude keizerrijk te beschrijven.

Het stamt of van de oude Griekse naam voor de perzen, persis. Dit Komt van een naam van de provincie in het zuiden van Iran, genaamd farsi in de moderni perzische taal en parsi in Middelperzisch. Deze provincie was de Kern van het original Perzische Rijk.

Na 1935 werd de naam Iran aangehouden op verzoek van de toenmalige sjah Reza Pahlavi.Dit om duidelijk aan te geven dat Perzrn Ariërs zijn (Iran is in het Perzisch een vrouwelijke Ariër).

Het eten in dit restaurant TASTE OF PERSIA is typisch Perzische Sommige gerechten kom je ook in Griekse en turkse restaurant tegen, maar dit komt dus door de verschillende oorlogen door de tijd heen, waardoor het Perzische Rijk werd verdeeld en veroverd door ander landen. Het eten is daarin nooit echt veranderd. Al het vlees in dit restaurant is halal, wat voor somige mensen vooral erg belangrijk is.

Huisregels Restaurant TASTE OF PERSIA.

Huisregels zijn bedoeld voor de gastvrijheid en veiligheid van onze gasten en ons personeel.

Wij raden aan om te reserveren -enkele dagen tevoren- om teleurstelling te voorkomen. Naam, datum en tijd, aantal personen en evt. leeftijd van kinderen.

Te laat? 30 min. na uw gereserveerde tijd, kunnen wij uw tafel aan andere gasten weggever.

Conform de wet mag er niet gerookt worden in het restaurant. Ook geen e-cigaret!

Conform de wet worden alcoholische dranken niet verstrekt aan personen onder de 18 jaar.

Huisdieren worden niet toegelaten, omdat de gasten dit als on-hygienisch ervaren en er angst voor kunnen hebben.

Er is geen ruimte voor kinderwagens,lil wel voor een Maxy-Cosy Er zijn 2 hoge kinder-stoelen aanwezig.

Mobiel telefoneren is MET toegestaan als dit hinderlijk is voor de andere gasten.

Het is niet toegestaan eigen meegenomen drank en etenswaren in het restaurant te gebruiken.

Er is een garderobe, maakt u daar a.u.b. gebruik van.

Heeft u klachten van welke aard ook? Meld dit direct bij de leidinggevende.

Aan klachten achteraf kunnen wij weinig doen. Hartelijk dank voor uw begrip!

Wij accepteren GEEN Credit Card/ / Visa / American Express. Wel Maestro en Cash.